Selamat Bertarawih !
Heyy Heyyy ! How are u guys ? Fine ? Ok GOOD :) I got fever.. Cough and Flu :"( Alahaiii, boleh raye tak ni.. Of Corse boleh ! I'm strong ! Am I ? Kuikuikui... Saya start demam semalam, malam Lailatul Qadar.. Orang cakap sakit tu penghapus dosa.. Insyallah, diampun dosa olehNya.. Aminn :) Demam ke tak, tu next topic.. Now, I wanna share with u something.. Wuhuuu, I've baked Cornflakes Madu this afternoon.. Oh maiii, luckily, my mummy help to finish it.. Klau buat sorang2 memang tak siap lah, dengan badan tak sihat kan.. Heee.. this is my second biscuit I've made :) The first one ? Ouh, yang tu saya buat Tart Nenas.. Bukan saya, tapi saya ngan mumy buat heee..
Baru-baru nak belajar ni kan, saya dapat resepi dari blog-blog yg dah pandai dalam bidang masak ni.. Banyak blog yg saya stalk, tp Cornflakes ni lupe lah blog mane hikhikhik.. Sape yang merangkak kura-kura macam saya ni.. Yang baru rase nak belajar masak, baru rase dah keluar dari kepompong Kanak-Kanak Ribena ni, jom kite try yang senang-senang dulu.. Jom tengok resepi ni :)
Taaarraaaa.. Dah siap !
300g Cornflakes (Nini gune Kelogg's)
120g Butter
100g Gula Perang
5 s/b Madu
2 s/b Almond Nibs/ Flakes Panggang
(Nini tak guna Almond nibs, Nini letak cherry.. pakai je mane yang ade hee)
1) Masak butter, gula perang dan madu dengan api PERLAHAN.
2) Masukkan cornflakes dan almond nibs. Gaul rata-rata
3) Padamkan api. Masukkan dalam cup
4) Bakar 150C selama 8-10 minit
Ni saya buat untuk anak-anak buah nak balik raya.. Awal2 lagi yang pompuan dah tempah biskut samperit.. Adoiii, nasib baik lah sorang je ade anak buah pompuan, yang laki tu tak pulak nak order ape-ape.. hikhikhik.
Ok Bye.. Selamat Mencuba, Selamat Hari Raya :D
No comments:
Post a Comment